فایروال چیست؟

فایروال چیست؟

یکی از سؤالات بسیار متداول و رایج در زمینه ی شبکه این میباشد که فایروال چیست؟ و دارای چه کاربردهایی است! اصلاً چرا باید از فایروال استفاده شود؟

ما ضمن این متن به شما توضیح خواهیم داد و پاسخ سؤالات شما را در این زمینه ارائه خواهیم نمود. زمانی که سخن از اینترنت به میان می آید، ابتدایی ترین موضوعی که عنوان میگردد، بحث وجود امنیت خواهد بود. به عبارت بهتر و صریح تر، اینترنت و امنیت، دو عامل تفکیک ناپذیر از یک دیگر میباشند. از این جهت؛ چه کاربران اینترنتی و چه کسب و کارهای اینترنتی میبایست اهمیت بسیاری به موضوع امنیت و وجود آن بدهند.

 

▪ فایروال چیست؟

فایروال و یا دیواره آتش (Firewall) به سخت افزارها و یا نرم افزارهایی اطلاق میگردد که از دستیابی به کامپیوترها پیش گیری نموده و ترافیک رد و بدل گردیده ضمن شبکه را کنترل مینماید. فایروال به عبارتی یک وسیله امنیتی میباشد که میتواند یک وسیله ی اختصاصی و یا یک برنامه ی نرم افزاری شبکه نیز باشد.

▪ غایت استفاده از فایروال چه میباشد؟

غایت پایه و اساسی بهره گیری از فایروال تفکیک یک داده ی ایمن از قسمت نا امن و کنترل نمودن ارتباطات میان آن دو میباشد. فایروال میتواند امور دیگری را نیز در دست گیرد ولیکن عمدتاً کنترل ارتباطات خروجی و ورودی از یک دستگاه به درون شبکه تلقّی میشود. فایروال ها از دستیابی غیر قانونی و غیر مجاز به شبکه های اختصاصی پیش گیری نموده و یک محدودیت امنیت کامل و جامع برای شبکه شما خواهند بود.

▪ شیوه ی عملکرد فایروال؛

فایروال با اکتفاء به یک دیوار کد، کامپیوتر (سیستم) شما را از اینترنت جدا خواهد نمود. به عبارتی بهتر فایروال هر داده ای را که مایل باشد به کامپیوتر شما وارد نماید و یا آن که از آن خارج کند، را کنترل خواهد نمود و وارسی میکند که آیا اجازه ی عبور به آن داده میشود و یا آن که میبایست مسدود گردد.

فایروال مِن جمله حائز اهمیت ترین لایه های امنیتی شبکه های کامپیوتری میباشد و استفاده ننمودن از آن منجر خواهد شد تا هکرها به آسانی به شبکه یا کامپیوتر شخصی شما راه یافته و بدون وجود هیچ گونه چهارچوبی کارهای خود را از پیش برند.

حال فایروال چیست!!

ما میتوانیم این گونه بیان نماییم که فایروال در حقیقت به عنوان یک فیلتر عمل خواهد کرد که داده ها میبایست از آن عبور نمایند. بهتر است شما نیز این چنین تصور نمایید؛

در ذهن خود یک خانه را تصور نمایید که اشخاصی مایل هستند بدان وارد شوند و یا از آن خانه خروج پیدا کنند، آن اشخاص میبایست از درب خانه عبور نمایند. حال آن که محل واقع گردیدن فایروال ضمن درب ورود و خروج داده از کامپیوتر به این معنی که (Gateway) میباشد.

درست است که فایروال ها حاوی سیستمی به شدّت پیچیده میباشد، ولیکن نصب و راه اندازی آن بسیار سهل و آسان میباشد.

 

▪ آیا میدانید، فایروال چه کارهایی را به انجام میرساند؟

اغلب فایروال ها این قبیل کارها را به انجام میرسانند؛

  • از منبع شما محافظت های لازمه را به انجام میرسانند.
  • به داده ها اجازه ی دستیابی مجاز را ارائه میدارند.
  • ترافیک منوط به شبکه را مدیریت نموده و کنترل میکنند.
  • اتفاقات رخ داده را ذخیره نموده و گزارش مینمایند.
  • به عبارتی در نقش یک میانجی هستند.

▪ با فایروال شخصی بیشتر آشنا شوید؛

بسیار حائز اهمیت است که علم داشته باشیم؛ چرا به فایروال نیازمند هستیم! به عبارتی فایروال چه کمکی به افزایش در امنیت ما خواهد کرد؟

به منظور پاسخ به این سؤال بهتر است بدانیم که چگونه فایروال حاجات شخصی ما را برطرف خواهد نمود!

هم اکنون و در عصر اینترنت پر سرعت، کامپیوتر شما به گونه الکترونیکی به شبکه ای وسیع و گسترده متصل میگردند. مگر آن که شما از فایروال شخصی برخوردار باشید و بتوانید از اطلاعات و داده های خود محافظت های لازمه را به انجام رسانید.

اتصال با سرعت بسیار بالا هم حاوی مشکلات خاص خود خواهد بود. شاید بتوانیم چنین بیان داریم که همین سرعت بالا منجر به آسیب پذیر گشتن اتصال خواهد شد. متصل شدن به اینترنت پر سرعت همانند آن خواهد بود که شما به سرعت از درب خانه ی خود خارج گردید و درب را پشت سر خود نبندید.

بنابراین لازم است به هنگام بهره مندی از اینترنت پر سرعت، از فایروال های شخصی نیز نهایت استفاده را به عمل آورید.