3 تهدید اصلی عدم بکارگیری فایروال در شبکه

خطرات استفاده نکردن از فایروال
دسته بندی: مقالات برچسب ها : ,

عدم استفاده از فایروال یا دیواره آتش (Firewall) برای کسب و کار شما می‌تواند فاجعه‌بار باشد. با این که داشتن فایروال به تنهایی کافی نیست، عدم بکارگیری آن نیز می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری داشته باشد. در این مقاله به نقش فایروال در شبکه می‌پردازیم و خطراتی را که در صورت نداشتن فایروال با آنها مواجه می‌شویم شرح می‌دهیم.

دسترسی به اینترنت بدون فایروال یکی از پرخطرترین کارهایی است که می‌توانید در شبکه خود انجام دهید. این شبیه رانندگی در بزرگراه بدون بستن کمربند ایمنی است. فایروال اولین خط دفاعی شبکه شما محسوب می‌شود.

ممکن است شما معتقد باشید که پیروی از برخی اقدامات احتیاطی به تنهایی کافی است. اما، در این مقاله خواهید دید که بکارگیری فایروال در شبکه بسیار ضروری می‌باشد.

امنیت استفاده از اینترنتگزارش ها حاکی از آن است که جرایم سایبری به طور کلی از زمان شروع همه‌گیری کرونا 600 درصد افزایش یافته است. از مجموع حملات سایبری گزارش شده در سال 2021، 43 درصد سازمان‌های کوچک را مورد هدف قرار داده‌اند که 60 درصد آنها ظرف شش ماه پس از حمله از کار افتاده‌اند.

نکته دیگر این است که هرچه افراد بیشتری از طریق شبکه‌های ناامن به داده‌های شما دسترسی داشته باشند، احتمال وقوع نقض امنیتی در شبکه شما افزایش می‌یابد. شما نمی‌توانید به تنهایی بر روی اقدامات امنیتی تکیه کنید. در واقع، مطالعات اخیر محققان نشان می‌دهد که 88٪ از نشت داده‌ها به طور مستقیم به خطای انسانی مربوط است. اینجاست که نقش و ضرورت بکارگیری فایروال آشکار می‌شود.

از این رو هنگام راه‌اندازی سیستم‌های امنیت سایبری خود، فایروال باید اولویت اول شما باشد. دیواره آتش اولین خط دفاعی شبکه شما و نحستین راهکار امنیتی است که یک مجرم سایبری هنگام تلاش برای نفوذ به سیستم شما با آن روبرو می‌شود. فایروال به شما کمک می‌کند که ضمن محدودسازی دسترسی به اطلاعات حیاتی و حساس، شبکه خود را به منظور شناسایی فعالیت‌های مشکوک نظارت نمائید.

در این مقاله، نقش فایروال در شبکه را بررسی خواهیم کرد و ضمن بررسی انواع فایروال‌ها، سه خطر اصلی که کسب‌وکار شما در غیاب فایروال با آن مواجه خواهند شد را شرح می‌دهیم.

فایروال چه کاری انجام می‌دهد؟

به زبان ساده فایروال، دروازه‌بان شبکه شما است. فایروال همانند یک دربان دیجیتال با بکارگیری مجموعه‌ای از قواعد از پیش تعریف شده،  مشخص می‌کند که آیا فردی که می‌خواهد از طریق اینترنت به شبکه شما دسترسی پیدا کند، قابل اعتماد است یا خیر.

اگر یک اتصال از قواعد تعریف شده در فایروال پیروی کند، فایروال اجازه عبور آن را می‌دهد. با این حال، اگر هر یک از این قواعد را زیر پا بگذارد، فایروال از ورود بسته‌های داده خاص به شبکه فناوری اطلاعات شما جلوگیری می‌کند.

دو نوع اصلی فایروال کدامند؟

دو نوع اصلی فایروال که می‌توانید برای شبکه خود آنها را برگزینید عبارتند از:

  • فایروال سخت‌افزاری یا فیزیکی

فایروال فیزیکی چیست؟این دستگاه‌های فیزیکی که معمولاً به عنوان فایروال‌های شبکه شناخته می‌شوند، بین کامپیوتر شما و وب (یا سایر اتصالات شبکه) نصب می‌شوند.

بسیاری از سازندگان و برخی از ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی (Internet Service Provider – به اختصار ISP)، روترهایی (مسیریاب) را که دارای قابلیت فایروال نیز می‌باشند، به فروش می‌رسانند.

به منظور محافظت از سیستم‌های موجود در شبکه و کنترل هر گونه تلاشی جهت نفوذ و دستیابی به شبکه، فایروال‌های مبتنی بر سخت‌افزار بسیار مفید هستند. فایروال‌های مبتنی بر سخت‌افزار این مزیت را دارند که یک خط حفاظتی مضاعف در برابر حمله به دستگاه‌های Desktop ارائه می‌دهند.

در عین حال نقطه ضعف آنها این است که آنها دستگاه‌هایی متمایز می‌باشند که پیکربندی و نگهداری آنها به متخصصان امنیتی واجد شرایط نیاز دارند.

  • فایروال نرم‌افزاری

فایروال نرم افزاری چیست؟

اکثر سیستم‌های عامل دارای قابلیت فایروال داخلی و تعبیه شده‌ای هستند که جهت امنیت بیشتر حتی با وجود داشتن فایروال خارجی، می‌توان از آنها استفاده کرد.

اگر نرم‌افزار فایروال را از اینترنت دانلود می‌کنید، اطمینان حاصل نمائید که از یک منبع قابل اعتماد (به عنوان مثال، توزیع‌کننده معتبر نرم‌افزار یا یک سرویس و یا از طریق یک ‌سایت امن) آن را دریافت کرده‌اید.

مزیت فایروال‌های نرم‌افزاری توانایی آنها در نظارت بر ارتباطات شبکه‌ای مختص هر یک از برنامه‌های کاربردی موجود در هر دستگاه است. با این حال، یکی از نقاط ضعف اصلی این است که معمولاً همان دستگاهی که بر روی آن قرار دارد را ایمن می‌کند. قرار گرفتن در همان سیستم، توانایی فایروال برای شناسایی و جلوگیری از فعالیت‌های مخرب را کمتر می‌کند.

یکی دیگر از اشکالات احتمالی فایروال‌های نرم‌افزاری این است که اگر برای هر سیستم موجود در شبکه یک فایروال دارید، باید فایروال هر دستگاه را به‌صورت دستی ارتقاء داده و هر یک را به صورت مجزا کنترل کنید.

 

خطرات عدم استفاده از فایروال چیست؟

با این که داشتن فایروال تضمین نمی‌کند که کسب‌وکار شما از هر گونه حملات ایمن خواهد بود، عواقب نداشتن آن به طور چشم‌گیری مخرب‌تر خواهد بود. در ادامه سه خطر اصلی نداشتن فایروال را بررسی می‌کنیم:

1) دسترسی عموم به شبکه به صورت نامحدود

خطرات عدم استفاده از فایروال

نداشتن فایروال عملاً مانند باز گذاشتن درب ورودی است. مثل این است که شما مجرمان را دعوت می‌کنید تا به شبکه شما ورود و آن را هک کنند؛ و آنها قطعاً این کار را خواهند کرد. یک کسب‌وکار بدون فایروال طعمه‌ای آسان و بدون زحمت برای تبهکاران سایبری است. به این معنی که مهاجمان می‌توانند به راحتی به شبکه دسترسی داشته باشند و هیچ راهی برای پایش تهدیدات بالقوه و ترافیک غیرقابل اعتماد وجود نخواهند داشت.

2) دسترسی نامحدود به داده‌ها

اگر کسی بتواند وارد شبکه فناوری اطلاعات شما شود، می‌تواند به تمام داده‌های شما دسترسی داشته باشد.

حال، اگر فکر می‌کنید که کسب‌وکار کوچک شما نیازی به نگرانی ندارد و داده‌های آن ارزشی در خارج از سازمان شما ندارند، باید به طور جدی در مورد این نگرش تجدیدنظر کنید. تمامی داده‌های شما ارزشمند هستند و مجرمان سایبری این موضوع را می‌دانند. تحقیقات نشان داده که میانگین زیان ناشی از نشت داده‌ها 4.24 میلیون دلار به ازای هر حمله و رویداد سایبری است که 10 درصد نسبت به سال گذشته (3.85 میلیون دلار) افزایش داشته است.

بدون فایروال، اطلاعات خود را در اختیار مهاجمان قرار می‌دهید. با این کار، آن‌ها می‌توانند داده‌های شما را سرقت نموده و آن‌ها را در اختیار عموم قرار دهند و یا آن‌ها را رمزگذاری کنند و ضمن مطالبه باج به سادگی آن‌ها را حذف نمایند. عدم محافظت از شبکه از طریق فایروال نه تنها زیان هنگفتی به بار می‌آورد بلکه می‌تواند به قیمت نابودی کسب‌وکار شما تمام شود.

3) از کار افتادن شبکه

یکی از بدترین سناریوهای ممکن که در غیاب فایروال با آن مواجه می‌شوید، اختلال کل شبکه است. بدون حفاظت کافی، مجرمان سایبری می‌توانند کسب‌وکار شما را تعطیل کنند. این می‌تواند منجر به آسیب فاجعه باری در کسب‌وکار شما شود. نه تنها ممکن است داده‌های حیاتی و حساس را از دست بدهید، بلکه ممکن است روزها یا حتی هفته‌ها طول بکشد تا سیستم‌های شما پاکسازی و دوباره راه‌اندازی و اجرا شوند.

بر اساس مطالعات صورت گرفته، به طور متوسط، از کار افتادن برنامه‌ریزی نشده ناشی از حملات سایبری می‌تواند بیش از 250 هزار دلار در ساعت برای یک سازمان هزینه داشته باشد. حتی برخی از صنایع، هزینه متوسط بیش از 25 هزار دلار در دقیقه را گزارش کرده‌اند. اگر به این کاهش بهره‌وری، اعتماد از دست رفته مشتریان را نیز اضافه کنید، این آسیب ناشی از زمان از کار افتادگی کسب‌وکار غیرقابل برگشت و جبران‌ناپذیر خواهد بود.

آیا برای محافظت از شبکه خود از طریق فایروال آمادگی دارید؟

فایروال یکی از اصلی‌ترین اجزای امنیت سایبری است. با این که فایروال راهکاری غیرقابل نفوذ نیست ولی هنگامی که با سایر اجزای امنیتی ترکیب شود، می‌تواند در محافظت از شبکه شما بسیار موثر باشد.

اگر میخواهید یک فایروال خریداری نمایید، می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و بحث در مورد چگونگی کمک به چالش‌های امنیتی، از سایت ما دیدن فرمائید و به صورت رایگان با متخصصان ما در خصوص خرید فایروال و انواع لایسنس ها مشورت نمائید.