کدام فایروال مناسب کسبوکار شما است؟
سوالات کلیدی قبل از انتخاب فایروال
فایروالها، دیوارهای مجازی هستند که شبکههای سازمان را از اینترنت جدا میکنند، ترافیک را فیلتر مینمایند، ضمن محدودسازی دسترسی به شبکههای داخلی، از تهدیداتی مانند حملات DDOS جلوگیری میکنند. بدون وجود یک فایروال موثر، یک شبکه ممکن است در معرض نفوذ و سایر تهدیدات مخرب باشد که میتواند نه تنها برای کسبوکار شما، بلکه برای مشتریان نیز هزینه زیادی داشته باشد.
در اینجا چند سوال کلیدی وجود دارد که باید قبل از خرید فایروال در نظر بگیرید تا اطمینان حاصل نمائید که این راهکار امنیتی شبکه به بهترین وجه نیازهای شما را برآورده میکند.
آیا از شبکه در برابر حملات DoS/DDoS محافظت میکند؟
با جستجو در سایت گوگل در خصوص حملاتDDoS صورت گرفته و تعداد دفعات وقوع آنها، از اینکه چه نوع سازمانهایی در سالهای اخیر به شدت تحت تأثیر این نوع حملات قرار گرفتهاند، متعجب میشوید. این حملات بسیاری از سایتهای اصلی مربوط به سازمانها را برای ساعتها آفلاین کرده است.
مهاجمان در حملات خود تعداد سیستمهای آلودهای را که به باتنتها متصل میکنند افزایش داده و حملات خود را پیچیدتر و قویتر مینمایند. تبهکاران سایبری میتوانند حملات DDoS را بدون هیچ هشداری اجرا کنند به گونهای که متخصصان فناوری اطلاعات از زمان شروع حملات تا کاهش ناگهانی پهنای باند و افت عملکرد بیاطلاع میمانند تا زمانی که سایتهای مربوطه آفلاین شوند.
خبر خوب این است که فایروالها میتوانند به شناسایی و توقف حملات DDoS در ابتداییترین سطح کمک کنند. اگر آنها را در کنار سرویسهای دیگری مانند سیستم تشخیص نفوذ (Intrusion Detection System – به اختصار IDS) بکار بگیرید، راهکار پیشرفتهتری برای جلوگیری از ترافیک بالقوه مخرب خواهید داشت. با در نظر گرفتن این موضوع، مهم است که فایروالی را انتخاب کنید که دارای قابلیت تشخیص و مسدودسازی حملات DDoS باشد.
آیا فایروال هشدار حمله ارسال میکند؟
با این که جهت جلوگیری از حملات به فایروالها تکیه میکنید، به همان اندازه مهم است که بدانید چه زمانی حملات رخ میدهند یا در حال انجام هستند. بنابراین، فایروالی را در نظر بگیرید که میتوانند هنگام وقوع حملات بزرگ، هشدارهایی را برای راهبران امنیتی ارسال کنند.
هشدارهای دیواره آتش، میتوانند جهت شناسایی روشهای حمله مورد استفاده قرار گیرد. با اعلان این هشدارها و انتخاب فایروال مناسب، میتوانید به سرعت یک حمله را قبل از اینکه منجر به اختلال و از دست دادن درآمد و توقف کسبوکار شود، کاهش دهید.
آیا برای سرویسهای حیاتی به پورتهای جایگزین نیاز دارید؟
با توجه به اینکه اکثر سرویسها دارای درگاههای استاندارد هستند، شناسایی درگاههایی که هکرها از آنها برای گسترش آلودگی و ایجاد اختلال استفاده میکنند، بسیار دشوار است. توصیه میشود هنگام بکارگیری سرویسهای مهم جهت جلوگیری از اجرای حملات سایبری، از پورتها یا درگاههای جایگزین استفاده کنید.
پروتکل دسکتاپ از راه دور (Remote Desktop Protocol – به اختصار RDP) (پورت 3389) یک پورت متداول است که مهاجمان اغلب جهت حمله به شبکه آن را مورد استفاده قرار میدهند. به منظور جلوگیری از بهرهجویی هکرها از این پورت، میتوانید پورت RDP را که فایروال در اختیار کاربر نهایی قرار میدهد تغییر داده و فایروال را طوری پیکربندی نمائید که آن پورت را به پورت استاندارد RDP تغییر دهد؛ به این فرآیند Port Forwarding میگویند.
آیا به دسترسی از راه دور نیاز دارید؟
امروزه دورکاری به ویژه در بخش فناوری اطلاعات سازمانها بسیار رایج شده است. با این حال، دادن مجوز به کارکنان جهت دسترسی از راه دور به شبکه سازمان، خطرات امنیتی را نیز به همراه دارد. به همین دلیل است که استفاده از راهکارهایی مانند شبکه خصوصی مجازی (Virtual Private Network – به اختصار VPN) بسیار مهم است. فایروالها میتوانند بسیاری از کارهای روزمره مرتبط با VPNها نظیر دادن مجوز را انجام دهند.
با این که میتوانید راهکار VPN دیگری را به طور مستقل خریداری کنید، راهکار فایروال سختافزاری که دارای قابلیت VPN است احتمالاً بسیار مقرون به صرفهتر خواهد بود.
آیا فروشنده فایروال، سیستم پشتیبانی قوی دارد؟
پشتیبانی مناسب از فایروال از اهمیت زیادی برخوردار میباشد. پیکربندی و تنظیم نادرست فایروال میتواند منجر به مشکلات اساسی شود. اگر سوالی در خصوص فایروال و تنظیمات آن دارید، باید راه آسانی برای تماس با سازنده و دریافت پشتیبانی وجود داشته باشد. یک فروشنده معتبر، پشتیبانی و منابع لازم را جهت کمک به تضمین امنیت شبکه شما فراهم میکند.
فایروالها بخش مهمی از توپولوژی شبکه و حفاظت از آن هستند. بنابراین وقت بگذارید و با جدیت فایروالهای موجود در بازار را بررسی نموده و راهکاری را که به بهترین وجه با زیرساخت شبکه و نیازهای امنیتی شما مطابقت دارد، شناسایی کنید.
از آنجایی که فایروالها دارای عملکرد و قابلیتهای متنوع هستند و همچنین در اشکال و اندازههای مختلف ارائه شدهاند، هنگام انتخاب فایروال متناسب با کسبوکارتان باید موارد زیر را نیز در نظر بگیرید:
اندازه کسب و کار
سازمانها دارای مقیاسهای مختلف میباشند؛ از این رو نیازهای متفاوتی در حوزه فایروال دارند. فایروالها بسته به سطح حفاظتی که ارائه میدهند (از قابلیت پالایش بسته تا جلوگیری کامل از تهدیدات)، هر یک حداکثر توان عملیاتی مشخصی دارند. حجم ترافیکی که از این آستانه فراتر میرود موجب تاخیر و اختلال در عملکرد فایروال میشود. یک فایروال باید به اندازهای باشد که نیازهای شبکه یک سازمان را برآورده کند. یک سازمان به فایروال با توان عملیاتی بسیار بالایی نسیت به یک SMB نیاز دارد. حتی در حوزه فایروالهای سازمانی، گزینههای مختلفی برای شرکتها و سازمانهای متوسط، بزرگ و رده بالا وجود دارد. مراکز داده سازمانی نیز هر یک نیازها و فایروال مورد نیاز خود را دارا میباشند.
دورکاری و گستردگی هرچه بیشتر در کسب و کار
در گذشته، اکثراً تمامی کارکنان در محل حضور داشته و زیرساختهای فناوری اطلاعات سازمانها به صورت درون سازمانی وجود داشتند. ولی امروزه رشد بسترهای ابری و کار از راه دور باعث شده که این روند تغییر کند. برای سازمانهایی که نیروهای دورکار دارند، یک فایروال سختافزاری که از شبکه محلی سازمان محافظت میکند، ممکن است انتخاب درستی نباشد. به همین ترتیب، اتصال دفاتر راه دور به اینترنت و برنامههای مبتنی بر ابر از طریق فایروال شرکتی ممکن است بهترین تجربه کاربری را ارائه ندهد.
راهکارهای فایروال به عنوان سرویس مبتنی بر ابر از تجهیزات و کاربران سازمانها در هر مکانی که هستند محافظت میکند. ضمن آن که در مقایسه با فایروالهای فیزیکی درون سازمانی میتوان آنها را در کسری از زمان نصب و راهاندازی کرد. آنها همچنین در مقایسه با راهکارهایی که ترافیک راه دور را از طریق زیرساخت امنیتی سازمان هدایت میکنند، امنیت و تجربه کاربری بهینهای را در شبکه جهت اتصال به اینترنت و برنامههای کاربردی مبتنی بر بسترهای ابری ارائه میدهند.
فایروالهای داخلی یا برون سپاری شده
فایروالها از رویکرد «فقط برای یکبار تنظیم کنید و سپس آن را فراموش نمائید» پیروی نمیکنند. آنها مجموعه قواعدی دارند که همواره نیازمند پیکربندی و بهروزرسانی منظم هستند و باید جهت صدور اعلان و هشدارهای شناسایی رویدادهای امنیتی احتمالی، رصد و مجدد تنظیم شوند. تمامی اینها به متخصصان فناوری اطلاعات و کاشناسان امنیتی و همچنین زمان و منابع نیاز دارند. اگر سازمانی فاقد متخصص امنیتی مورد نیاز برای مدیریت فایروالهای خود باشد یا تیم امنیتی آن فاقد تخصص لازم باشد، بکارگیری یک فایروال برونسپاری شده گزینه بهتری نسبت به یک فایروال داخلی میباشد. مدیریت فایروال بخشی مشترک از سرویسهای امنیتی برونسپاری شده است و یک ارائه دهنده ثالث نیز ممکن است بر اساس نفوذ و حملات شناسایی شده، به رویدادها واکنش دهد.
قابلیت رصد و مقابله با تهدیدات
ساختار معماری بسیاری از سازمانها چنان گسترده است که از چندین راهکار امنیتی مستقل و اختصاصی تشکیل شده است. با این که این راهکارها ممکن است تهدیدات را به خوبی پوشش دهند، نظارت و مدیریت موثر این راهکارهای مستقل بسیار دشوار است. یک NGFW باید رصد تهدیدات و مدیریت سیاستها را در یک کنسول ارائه دهد. به عبارتی توانایی کاوش در هشدارهای امنیتی را نیز شامل میشود.
دستگاههای محافظت شده
معماری IT در سازمانها به سرعت در حال تغییر میباشند. بسیاری از کسبوکارها علاوه بر مراکز داده ترکیبی، برنامههای کاربردی داخلی و همچنین مبتنی بر ابر دارند. برخی از سازمانها نیز احتمالاً دستگاههای اینترنت اشیاIoT) ) متصل به شبکه دارند. تمامی این دستگاهها با خطرات امنیتی جدیدی مواجه میشوند؛ از این رو الزامات امنیتی منحصر به فردی دارند. بسته به تجهیزات موجود در هر یک از این سازمانها جهت محافظت از آنها ممکن است به یک فایروال نیاز داشته باشند که قابلیتهای تخصصی را ارائه دهد. IT، OT، IoT و امنیت بسترهای ابری بسیار متفاوت میباشند و یک فایروال باید انواع منحصربفرد ترافیک تولید شده توسط این دستگاهها را جهت ایمنسازی موثر آنها رصد و پالایش نماید.
انتخاب فایروال مناسب برای سازمان شما
فایروال مناسب برای امنیت کسب و کار شما ضروری است. یک فایروال کوچک یا فاقد قابلیتهای امنیتی حیاتی میتواند بر عملکرد شبکه تأثیر منفی بگذارد یا سازمان شما را در برابر حملات آسیبپذیرتر کند.
Sophos طیف گستردهای از فایروالها را ارائه میدهد که برای رفع نیازهای هر سازمان طراحی شدهاند. برای کسب اطلاعات بیشتر و انتخاب بهترین فایروال با کارشناسان ما مشورت نمائید.